Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 3 грудня 2010 р.

Цукерки))))))))))))))))))))))))

Майже з кожній країні в давні часи люди їли щось схоже на цукерки. При розкопках в Єгипті знайшли картинки й записи, що містили відомості про те, як виглядали цукерки і як їх готували.
У ті дні очищений цукор був невідомий людям, тому мед вживали як солодощі.
А головним компонентом цукерок в Єгипті були фініки.
У деяких країнах Сходу кожне плем'я мало свого кондитера і секретні рецепти. У цих регіонах мигдаль, мед і фіги довгий час використовувалися для приготування цукерок.
Існує давній римський рецепт, за яким горіхи й макові зерна варили з медом, потім все це перчили й посипали насінням кунжуту, що просочено медом. У результаті виходило щось схоже на нугу.
В Європі пили солодкий сироп, але він використовувався для того, щоб забивати неприємний смак ліків. Ніхто не задумувався про приготування цукерок.
Але коли в XVII столітті в Європі почала з'являтися велика кількість цукру з колоній, кондитерська справа стала ще одним видом мистецтва.

Французи зацукровували фрукти і розробляли нові рецепти. Один з них являв собою горіховий цукровий сироп, який називався «пролінгс».
У часи захоплення колоній і пізніше кленовий цукор, чорна патока й мед використовувалися у домашньому приготуванні цукерок. I наші прапрабабусі додавали корінь іриса й імбиреву глазур й отримували льодяники.
Головним компонентом, який використовується у великому виробництві цукерок є цукор з цукрової тростини або з цукрового буряку. Його змішують з кукурудзяним сиропом, кукурудзяним цукром, м'ятою, медом, мелісою й кленовим цукром. Після цього додається шоколад, фрукти, горіхи, яйця, молоко й молочні продукти, а також ванілін  і барвники. Деякі запахи беруться з натуральних джерел, таких, як ванілін, лимон, перечна м'ята, а інші отримують штучним шляхом.

Немає коментарів:

Дописати коментар